top of page
Sök
  • Sarah Jaxell

Trestegsraketen

Det finns absolut inga hinder för att du bara sticker ut och springer när andan faller på. Använder du löpning till att bara få skaka loss, sluta tänka, eller kanske börja reflektera - då ska du fortsätta göra det du gör.


Men - kommer du till en punkt när det tar mer energi än det ger att vara ute och springa. Det känns tungt, tråkigt och gör lite ont som du inte kan förklara, då finns det kanske något du kan göra för att få en och annan aha-upplevelse och hitta gnistan. Jag tycker att löpning ska vara lustfyllt och en möjlighet till njutning. Inte alltid bekvämt, inte alltid lugnt och roligt men det ska finnas en känsla i kroppen som påminner om njutning och nöjdhet. Det kan faktiskt vara njutbart att få träna ett riktigt grispass på egen fri vilja när man får testa sin egen kapacitet och vara nöjd med resultatet.


Trestegsraketen - 3 ingredienser för att få fart på din löpning

(Inte nödvändigtvis i denna ordning.)


- Löpteknikträning - Genom löpanalys tar du reda på hur din kropp och ditt löpsteg beter sig när du springer, och du lär dig lite om hur ett visst sätt att springa ger för fördelar för din löpning. Till exempel kan hälisättning få dig att bromsa och slösa kraft åt fel håll, och en hopsjunken hållning ger dålig kraft ut i de arbetande musklerna och löpningen blir sittande och tung. Tung löpning blir i längden tråkig löpning. Med enkla löpskolningsövningar kan du själv lägga in teknikträning i dina löppass för att bli starkare, mer ekonomisk och mer effektiv i din löpning.


- Styrketräning - Utifrån löpanalysen ovan kan det komma fram att din kropp behöver stärkas upp för att hålla ett effektivt löpsteg. Kanske har du redan drabbats av skador som kan hänföras till att du överbelastat på visst sätt eller bara inte fokuserat på att stärka upp din kropp för vardagens prestationer. Med anpassad styrketräning kommer du kunna uppleva en starkare kropp, starkare löpning och mer ekonomi i din löpning.


- Löpgrupp - Att springa i löpgrupp har flera fördelar. Du får sällskap, glädje, pepp och lite mer kraft att driva dig framåt. Utom tävlan men ändå några ryggar att sikta på för att ta i lite mer! Med en coach som leder passen får du träna lite extra på löpteknik med löpskolningsövningar och du får möjlighet till ny inspiration. Inte minst har du en tid att passa varje vecka där du förväntas genomföra veckans intervallpass. Passet som kanske inte får lika hög kvalitet när man springer själv.


Under våren finns det möjlighet att fylla på sin trestegsraket för att din löpning riktigt ska ta fart. Håll utkik här på hemsidan och på Facebook. Närmast står "löpteknikträning för nybörjare och nyfikna" den 28 mars med 2 platser kvar och nästa löpgrupp startar 18 april. Under Händer just nu här på sidan hittar du aktuella event.


61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page