top of page
Sök
  • Sarah Jaxell

Kan vi inte redan blicka framåt mot 2021?Oavsett vilket pandemiläge vi är i under nästa år så är det fortsatt viktigt att hålla igång, och att träna utomhus är ett hyfsat smittsäkert sätt – förutsatt att vi förhåller oss till rekommendationerna förstås!

2020 har vi varit många som söker oss ut för löpning och utomhusträning för att på ett säkert sätt utöva fysisk aktivitet. När jag drog igång löpgruppsträningen i mars visste jag inte att det var så många som var så löpsugna! Så mycket skoj vi har haft och vi har verkligen kunnat hålla kontinuitet i träningen. Mycket bra jobbat! Vi är inte riktigt i mål med pågående grupp dock. 3 veckor skoj till.

Jag har redan fått frågor om vad vi hittar på nästa år och jag ser redan fram emot vinter/vår 2021, och att få fortsätta träna löpning och annat med er - nya deltagare och ni som varit med innan.

Ta fram träningskalendern - det här kommer förhoppningsvis, men mest troligen, att erbjudas er fram till sommaren:

- Två perioder av löpgrupper á 8 veckor. Fortsatt söndagar. Första gruppen sista januari till mars, och andra gruppen april till slutet av maj. Återkommer om tid, men kvällstid blir det. Här bokar man in sig för alla tillfällen på en gång (som ni gjort innan, ni som varit med). Som vanligt är gruppen för alla och jag tror att ni som deltagit innan kan skriva under på att det händer grejer med konditionen och att vi har rätt kul trots att det är jobbigt! Max 25 deltagare. Som vanligt i Västra hamnen, Malmö.

- Under varje löpgruppsperiod kommer jag flika in med några styrkepass några lördagsförmiddagar längs vägen. Inte bara för löpare – för alla! Inget man behöver boka upp sig för långt i förväg. Man dyker upp och betalar på plats. (Får vi hårdare restriktioner på antal deltagare som får samlas får jag hitta annat sätt för anmälan.)

- Nytt för i år är att vi kommer starta löpgruppsperioden med ett konditionstest, valfritt att genomföra och ni betalar enbart i svett. Under en veckas tid har ni möjlighet att genomföra ert test på hemmaplan alternativ om ni hakar på ett tillsammans-tillfälle där jag är med och peppar. Vi genomför ett test innan löpgruppen startar och testar igen efter 8 veckors träning. Testveckan kommer läggas upp som ett evenemang – Virtuellt Coopers test 1 respektive Virtuellt Coopers test 2. Mer om hur testet genomförs tar vi framöver, men ett jättebra sätt att se sina framsteg svart på vitt.

- Jag filar även på ett endags löpevent i början på april med löpning i skog och terräng som tema. Vi har använt så mycket asfalt och backar vi kan och har här ute i Västra hamnen, och det ger superbra träning utifrån förutsättningarna, men för lite ny inspiration kan vi besöka annan miljö och se vad naturen har för utmaningar. Allra högst troligt kommer vi också tänka på våra fötter och mycket möjligt att Åsa och jag teamar.

Så – löpgrupper, konditionstest, styrketräning och inspirationstur till skogen. Det tror jag blir en fantastisk första halva på 2021! Vad tror ni? Snart är det dags att fundera på målsättning 2021


Ps. Bolla gärna tillbaka om ni saknar något eller har andra idéer och önskemål.

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Runt 180ish

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page